Black Desert Online- Armor/Outfits File Names. Please don't ask about armor swapping in this thread. (2 Viewers)

eyenight

Content Creator
Joined
Apr 27, 2012
So, what you mean is that once you put the codes in partcombinationdesc.xml, every costume will appear like the one you want. Is it correct? but I want to assign different costumes with different mods. Is it possible to do this using your method?
partcombinationdesc.xml only defines what armors that will appear as a set. That way you can only swap 1 part of the armor with multiplemodeldesc.xml, but appear as a whole set, or maybe mix and match your own custom set.
 

Ruidong Wang

Potential Patron
Joined
Apr 6, 2016
partcombinationdesc.xml only defines what armors that will appear as a set. That way you can only swap 1 part of the armor with multiplemodeldesc.xml, but appear as a whole set, or maybe mix and match your own custom set.
hmm...interesting. I thought about it for a while but still cant figure out how to swap camouflage costume to maid costume. The problem is I cant even change the camouflage costume armor to maid costume armor. If I cant change it to maid costume armor, the whole partcombinationdesc.xml is pretty much useless cuz i need to mix and match with maid costume armor not camouflage costume armor.
 

mtmaximus

Potential Patron
Joined
Apr 4, 2016
partcombinationdesc.xml only defines what armors that will appear as a set. That way you can only swap 1 part of the armor with multiplemodeldesc.xml, but appear as a whole set, or maybe mix and match your own custom set.

JUST AN FYI: I did this to my partcombinationsdesc.xml and it worked to allow a preset mix and match by just changing the upper body:


<!-- Makes the Upperbody mesh of the Kibelius contain the full set but with Carvaro head gear -->
<Upperbody MeshFileName="1_PC/3_PEW/Armor/9_Upperbody/PEW_00_UB_0034_01.pac">
<Lowerbody MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/10_lowerbody/pew_00_lb_0034.pac"/>
<Hand MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/11_hand/pew_00_hand_0034.pac"/>
<Foot MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/12_foot/pew_00_foot_0034.pac"/>
<Helm MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/13_hel/pew_00_hel_0030.pac"/>
</Upperbody>
0mAmHXo.jpg


Do we have a way to add weapons to the set yet?
 

Ruidong Wang

Potential Patron
Joined
Apr 6, 2016
Finally found out how to swap camoufalge armor to other costumes. You need to edit the costume you want to swap in partcombinationsdesc.xml and add other parts for the costume. I guess camouflage costume takes 3 slots so you need to at least add 2 more parts for the costume you want. BTW, I got another problem. My costume sometimes showed up like this. Anyone knows how to fix it?
upload_2016-4-7_18-46-3.png
upload_2016-4-7_18-47-53.png
upload_2016-4-7_18-48-14.png
 

BlackFireBR

Content Creator
Joined
Sep 2, 2013
Finally found out how to swap camoufalge armor to other costumes. You need to edit the costume you want to swap in partcombinationsdesc.xml and add other parts for the costume. I guess camouflage costume takes 3 slots so you need to at least add 2 more parts for the costume you want. BTW, I got another problem. My costume sometimes showed up like this. Anyone knows how to fix it?
View attachment 50029View attachment 50030View attachment 50031
Would you mind sharing the code here?

JUST AN FYI: I did this to my partcombinationsdesc.xml and it worked to allow a preset mix and match by just changing the upper body:


<!-- Makes the Upperbody mesh of the Kibelius contain the full set but with Carvaro head gear -->
<Upperbody MeshFileName="1_PC/3_PEW/Armor/9_Upperbody/PEW_00_UB_0034_01.pac">
<Lowerbody MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/10_lowerbody/pew_00_lb_0034.pac"/>
<Hand MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/11_hand/pew_00_hand_0034.pac"/>
<Foot MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/12_foot/pew_00_foot_0034.pac"/>
<Helm MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/13_hel/pew_00_hel_0030.pac"/>
</Upperbody>
0mAmHXo.jpg


Do we have a way to add weapons to the set yet?
Not currently, maybe soon I'll take my time and figure out the weapons files relations.
 

eyenight

Content Creator
Joined
Apr 27, 2012
Yes, If you could do that I would really appreciate.

Also, if you were able to identify the names of the Armors I described as "unknown" in this post, I would also be very thankful.

But only when you have time, no pressure.
Thanks in advance.
PHW_03_UB_0001.PAC, PEW_03_UB_0002.PAC, PWW_02_UB_0003.PAC are Purnado Armor. It's loyalty costume on JP server. I don't know about PEW_02_UB_0003.PAC.
 

Ruidong Wang

Potential Patron
Joined
Apr 6, 2016
Would you mind sharing the code here?

Not currently, maybe soon I'll take my time and figure out the weapons files relations.
sure. In partcombinationsdesc.xml:
<Upperbody MeshFileName="1_PC/3_PEW/Armor/9_Upperbody/PEW_10_UB_0006.pac">
<Hand MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/11_hand/pew_10_hand_0006.pac"/>
<Foot MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/12_foot/pew_00_foot_0030.pac"/>
<Helm MeshFileName="1_pc/3_pew/armor/13_hel/pew_10_hel_0006.pac"/>
</Upperbody>
and in multiplemodeldesc.xml:
<Conditional Code="U">
<Model Index="-">1_Pc/3_PEW/Event_costume/PEW_10_TreeDummer_0004_E.pac</Model>
<Model Index="U">1_PC/3_PEW/ARMOR/9_UPPERBODY/PEW_10_UB_0006.PAC</Model>
</Conditional>
Anyone has some ideas about the problem I got? It's really annoying.
 

mtmaximus

Potential Patron
Joined
Apr 4, 2016
For some reason this doesn't make me wear the shoes from the costume... anyone have a solution?
<!-- Makes the Upperbody mesh of the Yukata Costume contain the full set -->
<Upperbody MeshFileName="1_PC/8_PWW/Armor/9_Upperbody/PWW_10_UB_0007.pac">
<Hand MeshFileName="1_pc/8_pww/armor/11_hand/pww_10_hand_0007.pac"/>
<Foot MeshFileName="1_pc/8_pww/armor/12_foot/pww_10_foot_0007.pac"/>
<Helm MeshFileName="1_pc/8_pww/armor/13_hel/pww_10_hel_0007.pac"/>
</Upperbody>
 

BlackFireBR

Content Creator
Joined
Sep 2, 2013
PHW_03_UB_0001.PAC, PEW_03_UB_0002.PAC, PWW_02_UB_0003.PAC are Purnado Armor. It's loyalty costume on JP server. I don't know about PEW_02_UB_0003.PAC.
Thank you so much, that was really helpful. Hopefully you solve some more mysteries in the future.
 

rspkers

Vivacious Visitor
Joined
Apr 30, 2013
I think I understand the gist of this but I have a question. Is it possible to make it so when pressing show underwear you get the nude model, and when you unpress you can wear the costume? What codeblock can I use to modify just these two things?
I've used your "Remove all underwear only" xml, so I have these lines:

Conditional Code="IU">
<Model Index="--">1_PC/5_PBW/ARMOR/38_UNDERWEAR/PBW_00_UW_0001.PAC</Model>
<Model Index="I-">1_PC/1_PHM/Nude/PHM_ALPHA.PAC</Model>
<Model Index="-U">1_PC/1_PHM/Nude/PHM_ALPHA.PAC</Model>
<Model Index="IU">1_PC/1_PHM/Nude/PHM_ALPHA.PAC</Model>
</Conditional>

This is for your underwear xml. So what if I want to use the armour swap AND nude mod when pressing underwear. So for example, I have Grunil armour for tamer. I'd like to make it so the grunil armour is swapped with a costume, but when I enter a safe zone with underwear turned on, I can use the nude mod. How can I do this?

I tried this codeblock below, but the underwear button does nothing. Something to note, I don't have any actual cash shop underwear.Also, I tried this in a safe zone.


<!-- Tamer -->
<Conditional Code="U">
<Model Index="-">1_PC/5_PBW/ARMOR/9_UPPERBODY/MODEL_TO_BE_REPLACED.PAC</Model>
<Model Index="U">1_PC/5_PBW/ARMOR/9_UPPERBODY/MODEL_TO_REPLACE_WITH.PAC</Model>
</Conditional>
<!-- Tamer Underwear -->
Conditional Code="IU">
<Model Index="--">1_PC/5_PBW/ARMOR/38_UNDERWEAR/PBW_00_UW_0001.PAC</Model>
<Model Index="I-">1_PC/1_PHM/Nude/PHM_ALPHA.PAC</Model>
<Model Index="-U">1_PC/1_PHM/Nude/PHM_ALPHA.PAC</Model>
<Model Index="IU">1_PC/1_PHM/Nude/PHM_ALPHA.PAC</Model>
</Conditional>
Am I making this more complicated than it has to be? Or do I have to purchase underwear to get this work because no underwear is equipped?
 
Last edited:

BlackFireBR

Content Creator
Joined
Sep 2, 2013
Or do I have to purchase underwear to get this work because no underwear is equipped?
Do you have to buy underwear from the cash shop for the "show underwear" button to work in safe zones?
Yes, you do have to have at least one cash shop underwear to use the "show underwear button". The default one doesn't work.

My tip is to swap one of your armors with the 1_PC/1_PHM/Nude/PHM_ALPHA.PAC file. So you can be naked only when you equip a specific armor. That's my suggestion.
 

rspkers

Vivacious Visitor
Joined
Apr 30, 2013
What class is that!? Sakura? It's the only I don't know, and it has the PKWW thing that I had no clue.

Pics?
Sakura is the Plum.

I guess it would make things even more difficult since underwear isn't account bound, unlike armour. The seperate armour is probably the best fix I guess.
 

Users who are viewing this thread

Top


Are you 18 or older?

This website requires you to be 18 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click Exit to leave.